A meglévő 15mm-es épületeim elromosításáról olvashattok ebben a bejegyzésben, amely a Battlegroup cikksorozat részének indult, de inkább a Workshop kategóriába tartozik.

Közeledve a Battlegroup: Fall of the Reich könyvhöz, ahol képbe lép az épület rombolás, szükségessé vált a meglévő épületeim elromosítása. Igen valóban ilyen elvetemült vagyok, hogy külön terepet készítsek arra az esetre, ha egy épület lerombolódik az asztalon. :)
Hozzávalók:
- 2mm vastag karton
- PVA ragasztó
- sniccer/szike/tapéta vágó
- olló
- MekDonácos fa keverőpálca
- gyufa
- hörcsög alom
- homok
- fekete színező paszta
- víz
- glett anyag
- vékony karton/vastagabb A4-es papír
- festékek
- egy felület amin vághatunk
Először kivágtam a 2mm-es kartonból egy alapot, majd a falmaradványokat a sniccer segítségével. PVA ragasztóval hozzáragasztottam a falakat az alaphoz, száradás után kivágtam egy darab kartont az emelet padlózatának is, amit oda PVA-ztam az első emelethez. A vágásból maradt dirib-darabokat pedig odaragasztottam nagyobb törmeléknek a sarkokba és a földszintre.
A vékony kartonból csíkokat vágtam, amiket méretre vágtam ollóval és az emeleti padlózathoz ragasztottam: ez lett a hajópadló. Némi fa keverőpálca darabból készítettem a kidőlt ajtót a földszinten és egy gerenda darabot az emeleti sarokban, melyeket szintén PVA-val erősítettem oda.
A földszint egy részét bekentem PVA ragasztóval, majd megszórtam hörcsög alommal, ez adta az apróbb törmeléket. Ezután sötétbarna festékkel lekentem a fa részeket, illetve a külső falakat bevontam glett anyaggal a textúrázás végett.
A külső falakat zöldre festettem, a belsőket szürkére. A fa elemeket világosabb barnával száraz ecseteltem. Ezután elkészítettem a törmelék textúrát: egy tálkában összekevertem PVA ragasztót, homokot, fekete színezőpasztát és egy kis vizet. Majd egy 2-es ecsettel bevontam ezzel a trutyival a földszintet és az emeleti fal melletti részeket.
Száradás után fehér festékkel száraz ecseteltem a törmeléket és a rom külső falát.
A vékony kartonból vágott csíkokból felragasztottam az ablak körüli és a lábazati stukkókat. Ezeket világos szürkével festettem le. Végül a rombolt éleket feketével száraz ecseteltem. Ezennel elkészült a rom.
Referenciaként itt láthatjátok az épületet sértetlen állapotban. Igazság szerint azért nincs tetődarab a romon, mert túl macerás lett volna kialakítani a piramis tető egy darabját.
Ellenben a további épületek sátor tetejét ár megfelelően tudtam romosítani. Például itt egy kis házikó.
Ami eredeti állapotában így néz ki:
Aztán itt ez a pajta, egy kis fa mellék épülettel.
Ép állapotban:
Végül egy másik lakóház sufnival.
A badabumm előtt:
Még további két házikóm van itthon ami romosításra vár, ebből az egyik már majdnem kész. Ha minddel végzek, akkor nekiállok két Fall of the Reich sereg felállításának.
.
Ha valamilyen kérdésetek merülne fel a barkácsolás terén, írjatok egy kommentet!

4 válasz a(z) “Workshop – Épület romok” cikkre

 1. Vihar szerint:

  Nagyon szép igényes munkák. A cikk kiváló…

 2. Bulba szerint:

  Nagyon jó kis cikk, gratula

 3. Skót szerint:

  Spatula bácsi kunyhója. Nagyon tetszenek. Az meg, hogy bámmm a 240 mm-es szétvitte pajtát és máris ott a rom helyette teljesen indokolt opció wargame-ben is, eddig mégsem találkoztam vele máshol. Gratulálok! Mikor játszunk? :)

 4. sgrulez szerint:

  Skót bácsi, nevezd meg az időpontot!

  Mindenki másnak: köszönöm.