Adatok

5.jpg

Age of Sigmar Csatajelentés: Gnastrarr kalandjai #1

Gnastrarr és serege egy város határában táborozott. Visszaérkeztek a farkaslovasok a felderítőútról, a hadvezér komoran veszi tudomásul a tényeket: egy hadseregnyi trollvadász tart feléjük.

Gyorsan összetrombitáltatta a seregét, Tamm, a kőszikla is csatasorba állt bár bűntudata volt, mivel Sigmar határozata szerint nem harcolhat a rend erői ellen.

Gnastrarr serege több kisebb törzsből tevődött össze, voltak kétségei az ilyen vegyes seregről, de csak így tudott számottevő haderőt kiállítani. A seregek felsorakoztak egymással szemben, a haditervek is elkészültek, de Gnastrarr valamit hiányolt a csatatérről, bár maga sem tudta, hogy mit afféle hadvezéri ösztön volt ez. A csata elkezdődött...

1.jpg

A grotok elsőre megrémültek a magmadrothok láttán, még sosem találkoztak ehhez fogható szörnyekkel. A jobbszárnyon teljes lendülettel megindultak a lándzsás gyalogok, hogy megszurkáljanak mindenkit, aki az útjukba kerül.

A farkaslovasok, látva társaik lelkesedését szintén megindultak, ez okozta vesztük. Hirtelen gárdisták bukkantak elő a föld alól és magmalövedékekkel árasztották el a grotok sorait.

Tamm a centrumban heves rohammal megindult a centrumban, de a gyalogok haboztak követni őt. Skricni hevesen szórta a varázslatokat két tanoncával együtt.

A törpék áradata is megindult, Gnastrarr elsápadva nézte, ahogy berzerkerek tömege pillanatok alatt legyőzi Tammot, aki hamarosan elhagyta a harcteret. A goblin vezérkar számára felfoghatatlan volt, hogy a duardinok páncélzat nélkül, pusztán dühükre támaszkodva védik ki ellenfeleik csapásait.

A balszárnyon az íjászok megállás nélkül lőtték a törpéket, de számottevő kárt nem okoztak. A hordához csapódott gargant hevesen megrohamozta a törpék sorait, sem ő, sem ellenfelei nem tudtak kárt tenni a másikban.

Eközben a centrumban előtörő törpék feltartóztatására kivezényelték a snotling hordákat és a testőrséget. Gnastrarr is a törpék közé vetette magát és rendet vágott köztük.

2.jpg

Eközben a jobbszárnyon a dárdások halálra szurkálták az egyik magmadrothot, és kidobták a fanatikusokat is. A törpék vezérkarát menedzselő isten nagyon megrémült a begombázott őrültek láttán. Eközben egy Knight-Incantor is megjelent a pályán és megidézett egy végső varázslatot. A goblinok számára nevetséges volt az aranyba öltözött majom, aki egy diszkoszon ralizott.

3.jpg

A gárdisták kicsit megrendültek a goblinok pusztításának látványától és nem siettek a bajbajutott sárkány segítségére, lövéseiket is elhibázták, viszont a viharszülött varázsló sebesen megindult.

4.jpg

A balszárny és a centrum is pillanatok alatt összeomlott, csak a jobbszárny grotjai győztek le mindenkit aki az útjukba került. A csata elveszett, nem volt mit tenni.

Gnastrarr megadásra szólította fel seregét és leült tárgyalni Khorreggel, a duardinok vezérével. Kíváncsi volt, hogy milyen szabályt szegtek meg amivel magukra haragították a rend erőit. Khorreg nagyon meglepődött a kérdésen és elmesélte, hogy névtelen levelet kaptak rengeteg arannyal megspékelve, amiben az állt, hogy a grotok ellenük vonulnak és felégetnek mindent ami az útjukba kerül.

Gnastrarr pedig csak új hazát keres törzsének, ahol letelepedhetnek. Nem tudja ki a rejtélyes megbízó, de megfogadta, hogy felkutatja, Khorreg ellátta pár hasznos tanáccsal: ,,Vigyázz, mert a hegy havas tetején vizielfek pancsolnak az éteri vizükben és nem szeretik a hívatlan vendégeket’’ -mondta Khorreg és a távoli hegyre mutatott.