Adatok

Inkvizítor
  • Rovat: Közösség
  • Szerző: Roodie
  • Dátum: 2018. október 7.

Üdv az új oldalon

Üdvözlök mindenkit a megújult Inkvizítor oldalon!

Ebben a rövid köszöntőben szeretném összefoglalni, hogy miért is jött létre ez az oldal, pontosabban: miért újult meg, mi a rövid- és hosszútávú cél vele.

Egy mondatban megfogalmazva: szeretnék egy olyan platformot biztosítani, ahol a jelenleg szétszóródott terepasztalos közösségek egy helyen megjelenhetnek, és a hobbival kapcsolatos hírek mellett a látogatók ezekre a csoportokra, klubokra egyszerűen rátalálhatnak. Egy hírportál és egy katalógus keveréke lenne az oldal.

Kiemelt fontosságúnak tartom a teljes függetlenséget; az oldalt nem szponzorálja sem bolt, sem cég, sem klub; ennek megfelelően ki is maradunk mindenféle sárdobálásból, veszekedésből, széthúzásból, kifejezett cél, hogy ezek helyett az összetartást, a hobbi fejlődését támogassuk.

Hogy miben lenne ez az oldal most más, mint az eddigi próbálkozások, beleértve a korábbi inkvizitor.hu portált is? Abban, hogy az oldal nagy részének a szerkesztése a közösségre magára lenne bízva. És itt nem feltétlenül csak a hírekre, cikkekre gondolok (hiszen erre eddig is volt lehetőség, még ha korlátozottan, és kicsit elmaradottan is), hanem arra, hogy például klubok esetén a klub 1-2 kijelölt képviselője saját maga szerkeszthesse a klubjának oldalát, adatait, és tölthessen fel eseményeket, híreket.

Erre az új motor és annak jogosultsági rendszere lehetőséget ad, így aztán elkerülhetjük a hasonló jellegű listák átkát, az elavultságot.

Az oldal viszonylag kevés alap funkcióval indul, de fontosabbnak gondoltam magát az indulást, mint azt, hogy minden elsőre, rögtön tökéletes legyen. Így jelenleg a hírek, cikkek mellett a klubok, boltok és Facebookos közösségek adatbázisa érhető el az oldalon, ezek töltése hamarosan meg is indul.

Ugyancsak lassan, de biztosan a régi oldalról átemelgetjük sorban a még nem elavult cikkeket.

A továbbiakban pedig az igények határozzák majd meg az irányt - ha valamit sokan kérnek, előbb-utóbb bekerül!

Jó olvasgatás, ugyanakkor ha szeretnél cikkeket, híreket szerkeszteni, és úgy érzed, ezt felelősségteljes módon tudod tenni, akkor írj az inkvizitorportal (kukac) gmail.com címre!